Skip to main content

Dodijeljene nagrade na eko natječaju 2017

Kako je protekla dodjela nagrada na ovogodišnjem eko nagradnom natječaju?

Fri, 06/02/2017 - 11:23

Kao i svake godine, Trgovačko komunalno društvo Ponikve eko otok Krk raspisalo je nagradni natječaj. Ove godine tema natječaja bili su kreativni radovi napravljeni od otpada, a zadatak je bio da se obrađuju teme povezane s ekologijom i zaštitom okoliša. Natječaj je bio otvoren od 1.ožujka do 15.svibnja, a ukupno su zaprimljena 82 rada. Radove prispjele na natječaj pregledala je posebna ocjenjivačka komisija. Odabrana su po tri najbolja rada u kategoriji amatera - djece do 15 godina starosti i tri najbolja rada u kategoriji amatera za srednjoškolce i odrasle. Autori najboljih radova su nagrađeni i nagrade dodijeljene u galeriji Dekumanus u Krku 31.svibnja 2017.g. u 19.00h.

Novitet ove godine bila je grupna kategorija za vrtićke grupe i školske razrede. Nagrada u toj kategoriji bio je izlet na Dan otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta u Jastrebarskom, a budući da se taj događaj održao 18.svibnja, pobjednik u ovoj kategoriji izabran je po zaključenju natječaja. Riječ je o učenicima 4. razreda OŠ Fran Krsto Frankopan, PŠ Vrbnik. Izlet je uspješno realiziran, te su se učenici vratili puni dojmova.

Druga novost bilo je i predstavljanje maskote Ponikve eko otok Krk. Nakon što je prošle godine izabrano vizualno rješenje autora Saše Lončarića, početkom ove godine definirano je ime "EKOTOK", koje je osmislila Anastazija Franolić. Maskora interpretira formu i prirodu otoka Krka, a ujedno naglašava recikliranje i cirkularnu ekonomiju.

Ovim putem pozivamo sve ekoljupce, čuvare i zaštitnike prirode da prate našu web stranicu i društvene mreže, te da se nagodinu prijave sa svojim radovima. Nagrade su vrijedne, a priroda je uvijek zahvalna kada se o njoj brinemo!