Skip to main content

Eko suradnja otočkog i zagrebačkog vrtića

Thu, 04/13/2017 - 11:59

U subotu, 8. travnja 2017., Vrtić je u matičnom objektu u Krku ugostio djelatnike zagrebačkog vrtića „Srednjaci“. Cilj suradnje bio je razmjena iskustva o provođenju zadaća eko vrtića, s naglaskom na realizaciju vrtićkih aktivnosti vezanih uz pravilno zbrinjavanje otpada.

Nakon uvodnih riječi ravnateljice kojima je kratko predstavila Ustanovu, goste su pjesmom pozdravili Mići boduli.

Predstavnik komunalnog društva „Ponikve“ u svojstvu eko kuma Vrtića, Ivan Jurešić održao je edukativno predavanje na kojem je foto i video prezentacijom predstavio tvrku i komunalnu infrastrukturu otoka Krka. Naglasak je bio na gospodarenju otpadom, a trenutni je cilj mijenjati navike otočana vezanih uz pravilno zbrinjavanje otpada kako bi se postojeći ekološki problem sveo na najmanju moguću mjeru. Učestalim edukacijama te stvaranjem kvalitetnih materijalnih i organizacijskih uvjeta objektivni pokazatelji govore u prilog hoda ka ostvarenju cilja, u čemu vrlo važnu ulogu imaju i tete u vrtiću. Kako se na otoku sakuplja i obrađuje otpad, te na koji se način dalje iskorištava, djelatnici vrtića „Srednjaci“ imali su prilike vidjeti i na reciklažnom dvorištu „Treskavac“.

Odgojiteljice su prezentirale rad krčkih vrtića prikazavši kojim sve aktivnostima i akcijama opravdavju status eko vrtića i Zelenu zastavu kojom se ponose.

Suradnja s vrticem Srednjaci ZagrebSuradnja s vrticem Srednjaci ZagrebSuradnja s vrticem Srednjaci Zagreb